A sok helyütt szűken mért ebédmenüktől eltérően, a KNRDY-ban nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő nívójú és mennyiségű fogásokra. A két- vagy három tétel nem csak afféle felütés, hanem komplett étkezés, amely minden esetben megfelel a szezon követelményeinek, azaz az idényre jellemző zöldségek, gyümölcsök szerepelnek a kínálatban, a háztól megszokott húsok és az egyre nagyobb teret kapó seafood mellett.
A tenger gyümölcsei, a különféle halak már jó ideje megjelentek az étterem választékában, s a KNRDY új konyhafőnöke, Varga Dániel pont ezekre az alapanyagokra építve szeretné megmutatni azt, hogy egy egyszerű üzleti ebéd során is számtalan izgalmas alapanyaggal tehető teljesebbé, érdekesebbé az étkezés. Egy-egy gondosan megválasztott tétel egészen más jelleget adhat a megszokott fogásoknak.
Az általunk tesztelt menüben is vissza-vissza tért a seafood, miközben megmaradt a - helyre oly jellemző - elsőosztályú hús markáns jelenléte, s boldogan konstatáltuk, hogy a házias konyha egyik kedvelt alapanyaga, a mostanság újra népszerűvé váló belsőség is megjelent a kínálatban.
Az előételnek kínált, házilag marinált szardínia mellé természetesen járt a vastag, roppanós héjú, könnyed bélzetű, helyben készített kenyér, amivel az a legnagyobb probléma, hogy szinte lehetetlen abbahagyni, főleg, ha egy kis - sóvirággal meghintett - vaj is kerül rá.
A főfogások között mindenki megtalálhatta a maga kedvencét, a selymes, krémes, de nem nehéz zöldborsós rizottóhoz kolbásszal töltött tintahal dukált, amely egyáltalán nem volt öncélú fricska, a végeredmény meggyőzően finomra sikeredett, a tonhal jó teret biztosított a házilag bekevert kolbászhúsnak. A tejes borjúcombból készített fogást könnyeddé, színessé varázsolta a mellé kínált batátakrém, a céklahab és a fokhagymával párolt mángold, ami megőrizte roppanósságát, így nem csak ízével és színével, hanem textúrájával is hozzájárult az összhatáshoz.
A házias vonalat egyértelműen a hagymás, paprikás alapon pihenő borjúmáj képviselte, amely omlósan, szaftosan került terítékre, lila krumplival körítve. A hagyományos ízvilág, a kissé formabontó, cseppet rusztikus tálalás jól illett a fogáshoz és kifejezett vonzóvá, érdekessé tette azt.
A főfogások után akár desszertet is kérhettünk volna, az ebédmenüben ugyanis létezik édesszájúakra tervezett opció, mivel azonban az adagok valóban a KNRDY-hoz méltók voltak, így bőven elegendő volt, hogy a menühöz járó kávénkat kortyolgatva figyeltük, ahogy a péntek délutáni forgatag ellepi a belváros utcáit.
KNRDY American Steakhouse & Bar
1052 Budapest, Október 6. u. 15.