Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Knédli

75 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük, majd felfuttattjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzákeverjük a sót, a tojást, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi langyos vízzel szép, hólyagosra dagasztjuk.
  2. Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük, olajjal lekenjük, majd meleg helyen, egy konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  3. Egy lábas aljába kétujjnyi vizet teszünk, egy tésztaszűrőt ráhelyezünk, az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd beletesszük a kis gombócokra formázott tésztát (kb. 3 db fér bele az edénybe).
  4. Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a knédlit, a gőzben megfőzzük. A legfontosabb, hogy a fedőt közben ne vegyük le!
  5. Ha kész, kiszedjük, és szeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek