Az alaprecept
Négy adaghoz 15 percre beáztatunk 6 db felkockázott zsemlét 2,5 dl langyos tejbe, majd beledolgozunk 4 db tojást és 2 db tojássárgáját. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és akár 1 csokor finomra szelt petrezselymet is tehetünk bele. Alaposan összegyúrjuk.
Csomagolás
Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és a hosszanti oldala mentén – a szélén egy vékony sávot szabadon hagyva – ráhalmozzuk a masszát. Rúddá formázzuk, nedves késsel elsimítjuk, majd ráhajtjuk a konyharuhát, és óvatosan feltekerjük. A konyharuha két végét erős zsineggel szorosan összekötjük.
Kifőzés
Nagy átmérőjű lábosban enyhén sós vizet forralunk. Óvatosan belecsúsztatjuk a tekercset, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. Miután kivettük a vízből, 5 percig pihentetjük a knédlit a konyharuhában, csak ezután csomagoljuk ki. Áttesszük egy deszkára, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A kedvenc pörköltünkhöz kínáljuk.
Tipp
Ha netán maradna belőle, másnap pirítsd meg a szeleteket egy kevés forró zsiradékban, és tálald sült sonkával. A knédli masszájából zsemlegombócot is készíthetsz.