Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Knédli házilag – Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád!

default user icon
MME
Nem kell félni a vadashoz, pörkölthöz, gombaraguhoz egyaránt illő köret elkészítésétől: némi türelemmel biztos lehetsz a sikerben!

 

Az alaprecept

Négy adaghoz 15 percre beáztatunk 6 db felkockázott zsemlét 2,5 dl langyos tejbe, majd beledolgozunk 4 db tojást és 2 db tojássárgáját. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és akár 1 csokor finomra szelt petrezselymet is tehetünk bele. Alaposan összegyúrjuk.

Csomagolás

Benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és a hosszanti oldala mentén – a szélén egy vékony sávot szabadon hagyva – ráhalmozzuk a masszát. Rúddá formázzuk, nedves késsel elsimítjuk, majd ráhajtjuk a konyharuhát, és óvatosan feltekerjük. A konyharuha két végét erős zsineggel szorosan összekötjük.

Kifőzés

Nagy átmérőjű lábosban enyhén sós vizet forralunk. Óvatosan belecsúsztatjuk a tekercset, és kis lángon főzzük kb. 30 percig. Miután kivettük a vízből, 5 percig pihentetjük a knédlit a konyharuhában, csak ezután csomagoljuk ki. Áttesszük egy deszkára, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A kedvenc pörköltünkhöz kínáljuk.

Tipp

Ha netán maradna belőle, másnap pirítsd meg a szeleteket egy kevés forró zsiradékban, és tálald sült sonkával. A knédli masszájából zsemlegombócot is készíthetsz.

A KNÉDLI TITKAI 

GYORS KÖRETEK: A LEGJOBB ALTERNATÍVÁK, HA UNOD A KRUMPLIT ÉS A RIZST 

SÖR, KNÉDLI ÉS PRÁGAI SONKA: OKOK, AMIÉRT IMÁDJUK A CSEH KONYHÁT! 

Ezek is érdekelhetnek