Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Knédli egyszerűen

MME MME
2
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Kevés langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük az élesztőt. Hagyjuk állni 10 percig.
  3. A 10 perc leteltét követően kevés langyos vizet adunk hozzá, majd jó alaposan összegyúrjuk. A tésztából 4 gombócot formázunk.
  4. Fazékban vizet forralunk, ízlés szerint sózzuk, majd a forrásban lévő vízben kb. 40-45 percig főzzük a tésztagombócokat.
  5. Kivesszük az edényből, lecsepegtetjük, rácson hagyjuk kihűlni a knédlit.
  6. Szeletelve tálaljuk. Szaftos húsok mellé, párolt lilakáposztával kínálhatjuk.

Megjegyzés

Lehet a gombócokat keleszteni egy kicsit főzés előtt, de anélkül is egészen hasonló lesz ahhoz, amilyet Szlovákiában ettem. Felszeletelve mártásos húsok mellé finom köret. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss