Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus zakuszka

Hozzávalók

  • 50 dkg padlizsán
  • 50 dkg kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • 1/2 tk borsikafű
  • A tálaláshoz:
  • bagett
  • koktélparadicsom
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Külön-külön sütőlemezre tesszük a megmosott padlizsánokat és paprikákat. Előbbieket megszurkáljuk egy villával. A zöldségeket a 200 fokra előmelegített sütőbe tojuk. A paprikákat időnként megforgatva addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul, majd kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A padlizsánokat puhára, sütjük, aztán hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Lehúzzuk a paprikák héját, kicsumázzuk őket, és eltávolítjuk a magjaikat. A padlizsánt meghámozzuk, majd tegyük késes aprítóba a paprikahússal együtt, dolgozzuk össze, végül szedjük ki a keveréket a készülékből.
    3. A megtisztított, felaprított vöröshagymát összetörjük az elmosott aprítógépben, majd 1 ek olajon üvegesre pároljuk. Rátsszük a paprikás padlizsánpépet, és hozzáadjuk a maradék olajat, a paradicsompürével együtt. Egy kevés sóval, borssal, továbbá a borsikafűvel ízesítjük, és közepes lángon, összefőzzük a keveréket, kb. 10 perc alatt. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
    4. Bagettszeletekre kenve, cikkekre vágott koktélparadicsommal és egy-egy petrezselyemlevéllel díszítve kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin