Klasszikus zakuszka

Hozzávalók

  • Hozzávalók (2 db kisebb méretű üveghez):
  • 500 g padlizsán
  • 500 g kápiapaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 ml olaj
  • 150 g paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • ½ tk borsikafű
  • A tálaláshoz:
  • bagett
  • koktélparadicsom
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Külön-külön tegyük sütőlemezre a megmosott padlizsánokat és paprikákat. Előbbieket szurkáljuk meg villával. Toljuk a zöldségeket a 200 fokra előmelegített sütőbe. A paprikákat időnként megforgatva süssük addig, amíg a héjuk megbarnul, majd vegyük ki, és alufóliával letakarva pihentessük 10 percig. A padlizsánokat süssük puhára, azután hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Húzzuk le a paprikák héját, csumázzuk ki őket, és távolítsuk el a magjaikat. A padlizsánt hámozzuk meg, majd tegyük késes aprítóba a paprikahússal együtt, dolgozzuk össze, végül szedjük ki a keveréket a készülékből.
    3. A megtisztított, felaprított vöröshagymát törjük össze az elmosott aprítógépben, majd 1 ek olajon pároljuk üvegesre. Tegyük rá a paprikás padlizsánpépet, és adjuk hozzá a maradék olajat a paradicsompürével együtt. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal, továbbá a borsikafűvel, és közepes lángon, főzzük össze a keveréket 10 perc alatt. Végül húzzuk le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Bagettszeletekre kenve, cikkekre vágott koktélparadicsommal és egy-egy petrezselyemlevéllel díszítve kínáljuk a zakuszkát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin