Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus zakuszka

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Külön-külön sütőlemezre tesszük a megmosott padlizsánokat és paprikákat. Előbbieket megszurkáljuk egy villával. A zöldségeket a 200 fokra előmelegített sütőbe tojuk. A paprikákat időnként megforgatva addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul, majd kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A padlizsánokat puhára, sütjük, aztán hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Lehúzzuk a paprikák héját, kicsumázzuk őket, és eltávolítjuk a magjaikat. A padlizsánt  meghámozzuk, majd tegyük késes aprítóba a paprikahússal együtt, dolgozzuk össze, végül szedjük ki a keveréket a készülékből.
  3. A megtisztított, felaprított vöröshagymát összetörjük az elmosott aprítógépben, majd 1 ek olajon üvegesre pároljuk. Rátsszük a paprikás padlizsánpépet, és hozzáadjuk a maradék olajat, a paradicsompürével együtt. Egy kevés sóval, borssal, továbbá a borsikafűvel ízesítjük, és közepes lángon, összefőzzük a keveréket, kb. 10 perc alatt. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Bagettszeletekre kenve, cikkekre vágott koktélparadicsommal és egy-egy petrezselyemlevéllel díszítve kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss