Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus wellington bélszín

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megborsozzuk, majd egy kevés olajon minden oldalát megpirítjuk úgy, hogy kérget kapjon. Ezután megkenjük mustárral.
  2. A bélszín zsírjához hozzáadjuk a vajat és a nagyon apróra vágott vagy ledarált gombát. Addig pirítjuk, amíg leve el nem fő. A végén hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  3. Egy folpackra fektetjük a hajszálvékonyra szelt sonkaszeleteket úgy, hogy egymást fedve téglalap alakot kapjunk (akkor csináltuk jól, ha a "sonkaszőnyeg" 5-5 cm-rel szélesebb a bélszínnél). A sonkákat megkenjük gombapürével, majd a közepére helyezzük a húst. Folpack segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük. 1 órára a hűtőbe tesszük és állni hagyjuk.
  4. A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a közepére tesszük a bélszínt. A tésztát megkenjük a felvert tojással, majd feltekerjük (a felesleges, túllógó tésztákat levágjuk). Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, a tetejét is megkenjük tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, negyed órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss