Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus vegyes gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 2,5 dl víz
  • 1 db kezeletlen narancs (héja és leve)
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A gyümölcsöket egy fazékba tesszük a vízzel és a narancs lereszelt héjával. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és alacsony lángon főzni kezdjük.
    2. Forráspontig hevítjük. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínben, majd hőkiegyenlítéssel szűrőn át a levesbe keverjük, és alacsony lángon további 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
    3. Jeges fürdőben kihűtjük. Tálalás előtt belekeverjük a frissen kifacsart narancs levét, és forró nyári napokon néhány szem jégkockával tálaljuk.

      A legjobb gyümölcsleves receptek >>> 

      Nyári finomságok >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin