Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus vaníliafagylalt

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db vaníliarúd
  • 5 dl habtejszín
  • 7 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája

Elkészítés

    1. A vaníliarudakat hosszában félbevágjuk, a magokat kikapargatjuk. A tejszínt felforraljuk a kikapart vaníliarudakkal és a cukorral. Addig főzzük, míg a cukor fel nem oldódik.
    2. Közben habosra keverjük a tojássárgájákat, és a forró tejszínhez csorgatjuk. A keveréket egy tálba szűrjük, beleforgatjuk a kikapart vaníliamagokat. A vaníliás tejszínt egy kisebb műanyag tálba öntjük. Lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára. Kis adagokban tálaljuk.

    FAHÉJAS-KÁVÉS CSOKIFAGYI>>> 

    HÁZI CSOKIS BANÁNFAGYI>>> 

    JOGHURTFAGYI LEKVÁRRAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin