A gyerekeim általában elfogadják, hogy nálunk teljes kiőrlésű kenyér a „mindennapi kenyerünk”, de így, tojásba bundázva egyenesen rajonganak érte. Ha időszűkében vagyok, akkor tejföllel és reszelt sajttal kínálom nekik, így kicsit lángosra hajaz a mű. De az igazi kifinomult megoldás, ha fetasajtot reszelünk rá és tzatzikit készítek hozzá. No, nem az agyonfokhagymázott verziót (bár nekem úgy az igazi), hanem egy gyerekbarátabb változatot. Ezt mutatom most meg nektek!
Dóri receptjeit, és tippjeit itt találod >>>
Olaj helyett kókuszzsír
Jó pár évvel ezelőtt száműztem a konyhánkból a sima, mezei étolajat. Helyette sütéshez kókuszzsírt, néha egy kis vajat, salátákra pedig olíva olajat vagy tökmagolajat használok. A kókuszzsír ízre teljesen semleges, viszont sokkal jobban bírja a hőt, mint az étolaj, így hevítés közben nem szabadulnak fel belőle rákkeltő anyagok.
Kókuszzsírtól a szalonnáig: melyik zsírt mire használd? Itt a válasz >>>
Süteménybe és kekszekbe is szuper
A kókuszszírt kekszekbe is előszeretettel használom, tapasztalataim szerint, sokkal ropogósabb lesz tőle. Nyers sütikbe is kiváló választás, mert hűtés hatására hamar visszadermed, és selymes állagot kölcsönöz a desszertnek.
Tudj meg mindent a kókuszzsírról, itt >>>
Gyerekbarát tzatziki
Az uborka és a tejföl a legtöbb gyereknél nagy kedvenc, így ezek párosításából csak is valami gyerekszájnak való születhet. A fokhagyma helyett snidlinget szoktam bele tenni, annak nem olyan harsány az íze, mégis ad egy kis hagymás aromát neki. Sima joghurtot helyett görögjoghurttal készítem, mert attól krémesebb és bársonyosabb lesz a végeredmény.