Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrós táska

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját, végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A maradék tejet apránként adjuk hozzá.
  3. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
  4. A töltelékhez a túrót átnyomjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 × 10 centiméteres darabokra szeleteljük.
  6. A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
  7. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva köztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
  8. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss