Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, például egy krumplinyomóval. Összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, és a csipet sóval, majd letakarva minimum 1 órára tegyük hűtőbe – hogy a dara jól megszívja magát.
  2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, forró, gyöngyöző vízben kifőzzük – amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva további 5 percig főzzük őket.
  3. Kevés olajon, alacsony lángon megpirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázzunk mert könnyen túlbarnul. Két evőkanál porcukrot hozzákeverünk, és a kifőtt gombócokat ebbe az édes morzsába forgatjuk bele.
  4. A túrógombócot porcukorral megszórva, édes, fahéjas tejföllel, langyosan tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel:

Ezek is érdekelhetnek

Friss