Klasszikus töltött káposzta

default user icon
7 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált sertéscomb
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 30-40 dkg rizs
  • Valamint:
  • 1 közepes fej savanyú káposzta
  • füstölt bordaszél
  • kevés olaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.

    A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük.

    Kb. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ).

    Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és ha felforrt, el is zárhatjuk.

    Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

SáfrányGyörgyi 5 évvel ezelőtt
Én már rég óta kispórolom a rántást az alábbi módon /ez is öröklés/ az előkészített fazekat olajjal vagy zsírral kikenem megszórom liszttel végül pirospaprikával s jöhet az aljára a szálas savanyu káposzta, töltelék, stb,igy összefő a rántással, fedő alatt lassú tüzön főzőm. Bocs a megjegyzésért.
Szőr Lászlóné 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept,csak annyit változtattam rajta, hogy ehhez a mennyiséghez egy kisdobozos paradicsom konzervet is raktam bele.Tejfelt én se rakok rá, a férjem nélküle szereti.
Lakatosné Harmat Mária 6 évvel ezelőtt
Probald ki, hogy kb.10-15 dkg fustolt husos szalonnat megpiritasz, majd aprora vagott voroshagymaval dinszteled, lehuzod a tuzrol, belekeversz piros tort paprikat,PirosAranyat, ha szereted lehet csipos is. Felegeded keves vizzel,torott borsot,komenyt teszel bele.Ezutan helyezd ra a szarmakat.Finomabb a toltelek, ha 2 db egesz tojast keversz a toltelekbe.Kulonos zamatos lesz, ha a savanyukaposztabol, egy pici maroknyit is teszel a toltelekbe. Ezt Nagymamtol tanultam.
Laczkó Erzsébet 6 évvel ezelőtt
Én teljesen így csináltam csak római tálban!!Sokkal kellemesebb az aromája!
Bálint Marika 6 évvel ezelőtt
Mifelénk nem szokás hagymát és rántást tenni bele. A tejfölt viszont mi is a tetejére rakjuk fogyasztáskor. Nyilván ahány ház, annyi szokás. :)
6 évvel ezelőtt
Én nagyon szeretem ha a töltelékbe füstöltszalonna van beledarálva. De ez ízlés kérdése.... Tejfölt inkább mellé szeretek adni.
Csató 6 évvel ezelőtt
szerintem nagyon sok az a rizs! Másfelöl meg nem tennék bele tejfeltazt mindenki magának tegyen a tetejére!

Hasonló Receptek

Magazin