Egy tárkonyos csirkeraguleves lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a sózott, felkockázott csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, a zöldborsót, megsózzuk, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a gyökérzöldség roppanósra puhul (kb. 10 perc).
Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott gombafejeket, a tárkony lecsipkedett, felaprított leveleit, és tovább főzzük a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak (kb. 5 perc).
Simára keverjük a tejszínt a liszttel, továbbá egy kevés levessel, majd apránként a fazékba csorgatjuk, és forralunk rajta egyet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg. Végül belefacsarjuk a citrom levét. Egy kevés, frissen aprított tárkonnyal megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.