Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus sztrapacska

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • víz
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 2 fej lilahagyma

Elkészítés

    1. A liszthez sót adunk, ráütjük a tojásokat, majd apránként vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk, ameddig sűrű nokedli tésztát kapunk.
    2. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és egy tálban, és egy kevés folyékony zsiradékkal átfogatjuk.
    3. Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, majd papírtörlőre szedjük. Ezután egy nagyobb tálba öntjük a galuskát, a tetejére halmozzuk a túrót, a tejfölt, a szalonnát és az apróra vágott lilahagymát. Majd óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

    ÍME A TÖKÉLETES SZTRAPACSKA TITKA! >>>

    SZTRAPACSKA - LISZT NÉLKÜL >>>

    NOKEDLI, GNOCCI, SZTRAPACSKA - A LEGJOBB GALUSKARECEPTEK EGY HELYEN >>>

Megjegyzés

Főételnek is tökéletes!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin