Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus szalagos fánk

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. Az élesztőt, egy csipet cukorral felfuttatjuk a tej ben. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd fél órát, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy lisztbe mártott szélű pohár vagy pogácsakiszúró segítségével kiszaggatjuk. A fánkok közepébe mélyedést nyomunk. 20 percet pihentetjük, végül, a mélyedéssel lefelé, felforrósított olajba helyezzük, és pár perc múlva megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírörlőre szedjük, és lekvárral tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin