Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus szalagos fánk

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt, egy csipet cukorral felfuttatjuk a tejben. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd fél órát, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy lisztbe mártott szélű pohár vagy pogácsakiszúró segítségével kiszaggatjuk. A fánkok közepébe mélyedést nyomunk. 20 percet pihentetjük, végül, a mélyedéssel lefelé, felforrósított olajba helyezzük, és pár perc múlva megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírörlőre szedjük, és lekvárral tálaljuk.

    HABKÖNNYŰ FARSANGI SZALAGOS FÁNK: ÍME A LEGJOBB RECEPT VIDEÓN! >>> 

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss