Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus sült sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg natúr krémsajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 6 dkg porcukor
  • 2 ek keményítő
  • 1 dl habtejszín
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 25 dkg nem édes keksz, ledarálva
  • 10 dkg vaj megolvasztva
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszin
  • 2 csipet só

Elkészítés

    1. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
    2. A darált kekszet és a vajat összekeverjük és a karika aljába nyomkodjuk.
    3. A krémhez mindent összemérünk és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
    4. Ráhalmozzuk a kekszes alapra ésgőzfürdős 150 fokos sütőbe tesszük. A sütési idő függ attól, hogy milyen a sütő, hogy végül milyen formát használunk, mennyire magas a krém, de átlagosan 60-80 perc biztosan kell neki.
    5. Akkor jó, ha pudingosan rezeg a teteje, de látszik, hogy nem folyik. Egy éjszaka pihenés a hűtőben jót tesz neki.
    6. A karamellhez a cukorból karamellt készítünkegy száraz serpenyőben, majd a langyos tejszínnel felöntjük, beletesszük a sót is és 2 percet forraljuk. Ezután átöntjük egy másikedénybe és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Tálaláskor jól meglocsoljuk vele a sajttortát.

      Nézd meg az elkészítést videón! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Klasszikus sült sajttorta recept?


Magazin