Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus Stefánia vagdalt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 6 db tojás
  • 4 ág petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 fej hagyma
  • 1 dl tej
  • 1 ek mustár
  • 1 ek olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A darált marha- és sertéshúst összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, 2 db tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt. A petrezselyemzölddel és a kakukkfűvel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat felaprítjuk, megpároljuk az olajon, és ezt is a húshoz adjuk.
    2. A 4 db tojást 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk.
    3. Egy vekniformát sütőpapírral kibélelünk, és beleszedjük a húsos massza felét. Ráfektetjük a tojásokat, majd beborítjuk a többi hússal,  és 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.
     
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin