Klasszikus Stefánia vagdalt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 6 db tojás
  • 4 ág petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 fej hagyma
  • 1 dl tej
  • 1 ek mustár
  • 1 ek olaj
  • bors

Elkészítés

     

    1.

    Keverjük össze a darált marha- és sertéshúst. Adjuk hozzá a tejet, 2 db tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt. Fűszerezzük a petrezselyemzölddel és a kakukkfűvel, valamint sóval és borssal. Aprítsuk fel a hagymákat és a fokhagymákat. Pároljuk meg őket az olajon, és ezt is adjuk a húshoz.

    2.

    Főzzünk keményre a 4 db tojást 8-10 perc alatt, majd tisztítsuk meg.

    3.

    Béleljünk ki sütőpapírral egy vekniformát, és szedjük bele a húsos massza felét. Fektessük rá a tojásokat, majd borítsuk be a többi hússal. Süssük 180 fokon kb. 1 órán át.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek