Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus saslik

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 ek fehérborecet
  • 2 dl szódavíz
  • 0,5 dl olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A húst megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Tálba tesszük a felszeletelt hagymával és fokhagymával együtt. Annyi szódavízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzákeverjük a bort és az ecetet. 24 órára a hűtőbe tesszük.

    2.

    Másnap a húskockákat nyársra húzzuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük. A hagymaszeletekkel együtt nyársra húzzuk. Az olajjal átkenjük a nyársakat. Faszénparázson vagy felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük.

Ha nem kapunk a saslikhoz szép tarját, használjunk helyette szűzérmét. A pezsgő szódavíz lazítja a rostokat. A fűszerek íze átjárja a húst, hamarabb megsül, puha marad, nem lesz rágós.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin