Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus saslik

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A húst megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Tálba tesszük a felszeletelt hagymával és fokhagymával együtt. Annyi szódavízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzákeverjük a bort és az ecetet. 24 órára a hűtőbe tesszük.

2.

Másnap a húskockákat nyársra húzzuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük. A hagymaszeletekkel együtt nyársra húzzuk. Az olajjal átkenjük a nyársakat. Faszénparázson vagy felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük.

Ha nem kapunk a saslikhoz szép tarját, használjunk helyette szűzérmét. A pezsgő szódavíz lazítja a rostokat. A fűszerek íze átjárja a húst, hamarabb megsül, puha marad, nem lesz rágós.

Ezek is érdekelhetnek

Friss