Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus sajttorta meggylekvárral

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformához:
  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg zúzott vajas keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál meggylekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában.

    A túrót törjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrokat, a citrom héját és levét, valamint a krémsajtot, és kézi mixerrel keverjük simára. Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet, és ismét keverjük át jól a masszát, majd adagoljuk a tortaformába a kekszes alapra. Tetején ízlésesen oszlassuk szét a meggylekvárt.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Amikor megsült, hűtsük ki, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe tálalás előtt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

eszterlyany
Isteni finom és nagyon jó állagú sajttorta! Én zabkekszet morzsoltam teavajjal az aljának, és majdnem dupla mennyiséget, így is kb. 3 mm vastag lett a tészta. A sütése nekem 25 perc alatt megolt. Köszönöm a receptet:)

Hasonló Receptek

Magazin