Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus sajttorta egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg vajas keksz
  • olaj (a formához)
  • 4 db tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dkg mascarpone
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1,25 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A kekszet finom morzsásra törjük, majd az olvasztott vajhoz forgatjuk. Kikenünk olajjal egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A vajas morzsát az aljára nyomkodjuk, aztán hűtőbe tesszük.
    2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáforgatjuk a mascarponét és a keményítőt, majd a lágy habbá felvert hideg tejszínt. A keveréket a behűtött morzsás alapra simítjuk.
    3. A sajttortát 175 fokra előmelegített sütőben kb. 75 perc alatt készre sütjük. Közben, 45 perc elteltével lefedjük a tortát egy darab alufóliával. Kivesszük, hagyjuk a formában kihűlni, majd felszeletelve kínáljuk. 

    SÜTÉS NÉLKÜLI OREO SAJTTORTA>>> 

    SAJTTORTÁS BROWNIE>>> 

    KÓKUSZOS-OREÓS MINI SAJTTORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin