Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus sajtszósz

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 12 dkg sajt (érett, jó ízű)
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Kevergetve felöntjük a tejjel, felforraljuk, közben csomómentesre keverjük, és további 5 percig főzzük.
    2. A reszelt sajtot hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad a tejes mártásban. Végül megsózzuk és megborsozzuk, majd igény szerint felhasználjuk.

      Még több mártás- és szószrecept >>> 

      A legjobb sajtos receptek >>> 

      Videóreceptek >>> 

A sajtszósz jól tűri a mélyhűtést. Kiváló frissen főtt tésztához, rakott ételekhez, natúr sült halhoz vagy húshoz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin