Elkészítés: A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. Utána a cukros tojással, az olajjal, a reszelt sárgarépával összedolgozzuk. Egy 24 centi átmérőjű tortakarikát kivajazunk, a tésztamasszát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha a forma falától elválik, de azért tűpróbával is ellenőrizzük, átsült-e.
Sütőrácsra téve megvárjuk, amíg kihűl. A krémsajtot a vaníliás cukorral, a vajjal meg a porcukorral simára dolgozzuk, a tortára kenjük és dermedni hagyjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre