Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus rakott kel

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kelkáposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 10 dkg rizs
  • 4 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • majoránna
  • őrölt bors
  • 1 dl olaj
  • 40 dkg darált sertéshús
  • fűszerpaprika
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 8 dkg sajt

Elkészítés

    1. A kelkáposztát félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.
    2. Enyhén sós vízben a kelkáposztát megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A rizst kevés vízben félig puhára főzzük. A tojások sárgáját tejföllel elkeverjük, ízesítjük majoránnával, borssal, és hozzáadjuk a kelkáposztát, majd hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
    3. A füstölt szalonnát kisütjük, leszűrjük, és ebben megpirítjuk a vöröshagymát, majd a keverőtálban lévő darált húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával, majd belekeverjük a félig megpárolt rizst, és jól összedolgozzuk.
    4. A tűzálló tálat zsiradékkal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd az anyagokat rétegezve belerakjuk. Először a kelkáposztát, majd a hústölteléket, ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére kelkáposzta kerüljön. Kevés szalonnazsírral meglocsoljuk, és reszelt sajttal és zsemlemorzsával meghintjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

majerwife94 5 évvel ezelőtt
Meddig kell sütni?

Hasonló Receptek

Magazin