Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott karfiol

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott karfiol elkészítéséhez az átöblített rizst kétszeres mennyiségű sós, ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megpároljuk 20 perc alatt.
  3. A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük 5-10 perc alatt, majd lecsepegtetjük.
  4. A tejfölbe belekeverjük az ételízesítőt és a tojásokat.
  5. Egy jénai edénybe, vagy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat, a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl szépen megpirul a tetején (kb. 35-40 perc).


Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss