Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus rakott káposzta

Klasszikus rakott káposzta

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg sertés hús (darált)
  • 20 dkg szalonna (füstölt, húsos)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rizs
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors (őrölt)
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

    1. A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve megpároljuk.
    2. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne, vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.
    3. Egy magasfalú tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.
    4. Tejföllel lekenve, 160 fokos sütben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

    Kolozsvári rakott káposzta >>> 

    Töltött káposzta cserépedényben >>> 

    Zöldfűszeres rakott káposzta >>> 

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin