Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus Rákóczi-túrós

75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A süteményalap elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgákat, végül a tejfölt. Összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  3. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, simára keverjük a porcukorral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával. Végül adagonként hozzáadjuk keményre vert tojáshabot is.
  4. A tésztát kinyújtjuk és egy 25x30-as tepsibe helyezzük simítjuk. Villával megszurkáljuk és a forró sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük.
  5. Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni, de már csak 140 fokon sütjük 10 percig. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó.
  6. A habhoz a tojásfehérjéket felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek kell lennie. A sütemény tetején szépen elosztjuk. A sütő hőfokát letekerjük 120 fokra, visszatesszük a tepsit, és a tojáshabot 20 percig szárítjuk rajta.

Ezek is érdekelhetnek

Friss