A klasszikus puncsszelet elkészítéséhez először előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk és -lisztezünk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot, a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, majd annyi tejet, hogy puha, de mégis gyúrható tésztát kapjunk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a hűtőbe tesszük.
A babapiskótákat felaprítjuk vagy kisebb darabokra vágjuk. A piros színű tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd hozzákeverjük a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, végül az aprított babapiskótákat, majd félretesszük.
A tésztát elfelezzük, mindkettőt a tepsi méretére nyújtjuk, majd kb. 10 perc alatt egyenként megsütjük őket.
Ezután az egyik tésztalapot visszatesszük a sütőbe, megkenjük egyenletesen a töltelékkel, majd rátesszük a másik tésztát. Letakarjuk sütőpapírral, majd nehezékként ráteszünk egy tepsit, hogy a teteje egyenletes legyen.
Elkészítjük a cukormázt a tasakon leírtak szerint, egyenletesen elkenjük a süteményen, majd hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy egész éjszakára.