Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus pulyka Wellington módra

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 csomag konyhakész vajas leveles tészta
  • 8 szelet bacon
  • 1 db tojás
  • 4 dkg rizs
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 ek majonéz

Elkészítés

    1. A gondosan megtisztított pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Azután kiszedjük, és a megtisztított, felaprított gombafejeket megpároljuk a visszamaradt zsiradékon.
    2. A tésztát kitekerjük, és elrendezzük rajta a baconszeleteket. Rájuk tesszük a húst, és ráhalmozzuk a párolt gombát. A tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. 
    3. A rizst kétszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a kimagozott, felaprított paprikával és paradicsommal, a finomra vágott petrezselyemmel, valamint a majonézzel. Ezt kínáljuk a felszeletelt hús mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin