Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus pizzatészta alaprecept

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1/2 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • A paradicsomszószhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • bors
  • cukor
  • bazsalikom

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztacipó tetejét megszórjuk liszttel, és letakarva fél órát pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt, amihez kevés olajat felmelegítünk, megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát, beleteszünk egy doboz passzírozott paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, majd beleszórjuk a szárított, vagy az aprított friss bazsalikomot. Összeforraljuk, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  3. A megkelt tésztát 2 cipóra osztjuk és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta, így nyersen, általában fél centinél vékonyabb, mert sütés közben még dagad egy kicsit. Ha kész, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a kicsit kihűlt pizzaszósszal és jöhetnek a feltétek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, amíg a tészta széle kicsit megbarnul, és ropogós lesz.

 

Megjegyzés

Többféle passzírozott paradicsomot kipróbáltam már, kétféle jött be igazán, a Kecskeméti üveges sűrített paradicsom és az Aldiban kapható 1/2 literes passzírozott paradicsom. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss