A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval (1 teáskanál), elmorzsoljuk a zsírral, a tojást hozzáöntjük, majd a tejes élesztővel összegyúrjuk. (Szükség esetén adható hozzá még egy marék liszt.)
Kicsit pihentetjük a tésztát, majd ízlés szerinti méretű és vastagságú pereceket készítünk. (Én tyúktojásnyi darabokra szabdalom a tésztát, és ceruza vastagságúra nyújtom.) Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tojássárgájával megkenjük.
Közepes hőfokú sütőben (175 fok) sütjük.
A 3 teáskanál sót és lisztet összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy tejföl sűrűségű legyen. Kissé felverjük egy villával. Ha már majdnem készre sültek a perecek, a sós masszával becsapkodjuk, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.