Klasszikus pavlova torta

Hozzávalók

  • 5 db tojás (fehérje, szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 1 kávéskanál étolaj
  • A torta tetejére:
  • 25 dkg mascarpone (szarvasi)
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 1 db mangó
  • 15 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítés

    1. A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart belsejét) is, majd tovább verjük.
    2. Folyamatos keverésnél hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is.
    3. A sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük (sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját).
    4. Ha elkészült a sütő ajtaját kicsit (résnyíre) kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben, hogy teljesen kihűljön.
    5. Elkészítjük a krémet. A szarvasi mascarponét és a tejfölt összekeverjük (mindkettő legyen szoba hőmérsékletű). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vagy a fél vaníliarúd kikapart belsejét, majd a krémbe keverjük a porcukorral együtt.
    6. A krémet csak tálalás előtt kenjük a "tésztára", majd halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöt.

Megjegyzés

A Pavlova tortát kihívásnak tekintettem, mert egyszerűnek tűnik, de odafigyelést és pontosságot igényel.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin