Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus pásztortarhonya

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • zsír
  • 20-25 dkg füstölt kolbász vagy debreceni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg tojásos házi tarhonya
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 ek édes csiliszósz vagy paradicsompüré
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Egy lábosban zsírjára sütjük az apró kockákra vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt 1/3-át. Közben hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát, valamint a tarhonyát, és rövid ideig együtt pirítjuk.
    2. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózzuk, elkeverjük benne a csiliszószt vagy a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
    3. Amikor forrni kezd, a hőfokot alacsonyra állítjuk,  és beletesszük a maradék kolbászt is. Közben többször megkeverjük, ha szükséges még adunk hozzá vizet.
    4. Lefedve saját gőzében hagyjuk megpuhulni, ezért a főzési idő felénál a lángot lekapcsoljuk. Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.

    EGYTÁLÉTELEK DOLGOS MINDENNAPOKRA >>> 

    TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>> 

    MAGYAROS ÉTELEK >>> 

Megjegyzés

Alapvetően bográcsos pásztor étel. Gyors és laktató fogás, kitűnő ebédre vagy vacsorára is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin