Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus pásztortarhonya

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Egy lábosban zsírjára sütjük az apró kockákra vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt 1/3-át. Közben hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát, valamint a tarhonyát, és rövid ideig együtt pirítjuk.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózzuk, elkeverjük benne a csiliszószt vagy a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Amikor forrni kezd, a hőfokot alacsonyra állítjuk,  és beletesszük a maradék kolbászt is. Közben többször megkeverjük, ha szükséges még adunk hozzá vizet.
  4. Lefedve saját gőzében hagyjuk megpuhulni, ezért a főzési idő felénál a lángot lekapcsoljuk. Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.

EGYTÁLÉTELEK DOLGOS MINDENNAPOKRA >>> 

TARTALMAS EGYTÁLÉTELEK >>> 

MAGYAROS ÉTELEK >>> 

Megjegyzés

Alapvetően bográcsos pásztor étel. Gyors és laktató fogás, kitűnő ebédre vagy vacsorára is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss