Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus pásztorpite

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1/2 dl Worcester-mártás
  • 4 ek barbecue-szósz
  • 4 dl marhahúsleves-alaplé
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 2 tk friss kakukkfűlevél
  • 50 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 dl tej
  • 6 dkg parmezán egyben
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. Egy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst, erős tűzön kevergetjük kb. 5 percig, majd a hagymákkal együtt morzsalékosra pirítjuk 3-4 perc alatt.
    2. Belekeverjük a paradicsompürét, a Worcester-mártást, valamint a barbecue-szószt, és rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sóval, borssal, szerecsendióval és a kakukkfűvel ízesítjük, majd összeforraljuk. Végül közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük kb. 20 percig, amíg bolognai sűrűségű szószt kapunk.
    3. Közben a burgonyát meghámozzuk, durvára daraboljuk, és lobogó sós vízben főzzük kb. 15 percig. Ezután leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. A tejet felforrósítjuk, a parmezánt finomra reszeljük, és 4 dkg parmezánnal együtt a tört burgonyához keverjük. A pürét sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húsos szószt szükség esetén megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként elosztjuk négy kis öntöttvasedényben vagy tűzálló formában. Befedjük a burgonyapürével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a pásztorpitéket az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre gratinírozzuk kb. 20 perc alatt.

      Tartalmas egytálételek >>> 

Megsütheted egy nagy formában is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin