Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus paradicsomos káposzta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A káposztafejet leöblítjük, és kettévágjuk. A torzsáját kiemeljük, leveleit vékony csíkokra gyaluljuk, majd sóval meghintjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és felvágjuk. A káposztát egy nagyobb edénybe tesszük, és éppen csak annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Kissé megsózzuk, hozzáadjuk a csombor ágait és a paprikát, és mérsékelt lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Az olajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felvágott hagymát, egy csipet sóval meghintjük, majd üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és három-négy kavarás után hozzáadjuk a házi paradicsomlevet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztához.
  4. Az egészet együtt főzzük még kb. 10 percig. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, valamint a cukorral vagy az édesítőszerrel édesítjük. Önálló ételként vagy sertéssülttel kínáljuk.

10 MENZAKAJA, AMIT OTTHON ELKÉSZÍTVE IMÁDNI FOGSZ! >>> 

A NAGY KLASSZIKUS A MENZÁRÓL - PARADICSOMOS KÁPOSZTA EGYSZERŰEN >>> 

Megjegyzés

Egyszerű, pénztárcakímélő magyaros étel. Én zöld fűszerrel, csomborral (borsikafű) gazdagítom. A mi családunkban mindenki szereti. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss