Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus muszaka

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • fehér bors
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 3 ek petrezselyemzöld
  • őrölt szerecsendió
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1.

    Szeletekre vágjuk a padlizsánt. Megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és megpirítjuk 2 ek olajon. A paradicsomot meghámozzuk, és feldaraboljuk. A maradék olajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd a hússal 5 percig pirítjuk.

    2.

    Ezután hozzákeverjük a paradicsomot, a fűszereket, valamint a sűrített paradicsomot, és felöntjük a borral. Ha felforrt, fedő alatt kb. 15 percig főzzük, majd a padlizsánnal egy tűzálló tálba rétegezzük.

    3.

    Megfuttatjuk a vajon a lisztet, felöntjük a tejjel, kb. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a parmezánt. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy csipet őrölt szerecsendióval, majd a padlizsánra öntjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin