Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus muszaka

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a padlizsánt. Megsózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és megpirítjuk 2 ek olívaolajon. A paradicsomot meghámozzuk, és feldaraboljuk. A maradék olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és 5 percig együtt pirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a paradicsomot, egy kevés őrölt fehér borssal és szerecsendióval, valamint a többi fűszerrel ízesítjük. Beleforgatjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük a borral. Felforraljuk, majd fedő alatt kb. 15 percig főzzük. Azután a padlizsánnal egy tűzálló tálba rétegezzük.
  3. Megfuttatjuk a vajon a lisztet, felöntjük a tejjel, kb. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Sóval, borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss