Klasszikus muszaka

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • fehér bors
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűbors
  • 3 ek petrezselyemzöld
  • őrölt szerecsendió
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1.

    Vágjuk szeletekre a padlizsánt. Sózzuk meg, hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki, és pirítsuk meg 2 ek olajon. A paradicsomot hámozzuk meg, és daraboljuk fel. A maradék olajon pároljuk meg a felaprított hagymát, majd pirítsuk a hússal 5 percig

    2.

    Ezután keverjük hozzá a paradicsomot, a fűszereket, valamint a sűrített paradicsomot, és öntsük fel a borral. Ha felforrt, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, majd rétegezzük a padlizsánnal egy tűzálló tálba.

    3.

    Futtassuk meg a vajon a lisztet, öntsük fel a tejjel, főzzük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a parmezánt. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy csipet őrölt szerecsendióval, majd öntsük a padlizsánra. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és süssük 170 fokon kb. 30 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin