Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus mátrai borzaska

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 5 db burgonya (közepes méretű)
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • A tetejére :
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • fokhagyma

Elkészítés

    1. A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
    2. A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük (esetleg aprítóban), és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
    3. Ezután hozzáadjuk a a tojásokat és a lisztet. A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.
    4. Serpenyőben, forró olajon lassabban kisütjük, hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
    5. Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.

    15 RÁNTOTT ÉTEL, AMI NÉLKÜL NINCSEN VASÁRNAPI EBÉD >>>

    RÁNTOTT HÚS ÚJRAGONDOLVA - 5 POMPÁS PANÍR, HA UNALMAS A PRÉZLIS >>>

Megjegyzés

Egyszerű,laktatós ,nagyon finom étel,kezdőknek is ajánlom.Tipp:Ha a massza nem akar rátapadni a húsra. A hús egyik felére tegyünk a masszából, és egyengessük el rajta, ezután a krumplis felével helyezzük a forró olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, így nem fog lejönni róla.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin