Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus mátrai borzaska

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 5 db burgonya
  • 2 db tojás
  • 4 ek liszt (+ a forgatáshoz)
  • 2 dl olaj
  • A tetejére :
  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
    2. A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.
    3. Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan kisütjük (kb. 5 perc alatt), hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
    4. Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.

    15 RÁNTOTT ÉTEL, AMI NÉLKÜL NINCSEN VASÁRNAPI EBÉD >>>

    RÁNTOTT HÚS ÚJRAGONDOLVA - 5 POMPÁS PANÍR, HA UNALMAS A PRÉZLIS >>>

Megjegyzés

Egyszerű,laktatós ,nagyon finom étel,kezdőknek is ajánlom.Tipp:Ha a massza nem akar rátapadni a húsra. A hús egyik felére tegyünk a masszából, és egyengessük el rajta, ezután a krumplis felével helyezzük a forró olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, így nem fog lejönni róla.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin