Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes burgonyasaláta

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy lábosba feltesszük főzni annyi vízzel, amennyi ellepi, aztán hozzáadunk 1 teáskanál sót. Miután puhára főztük a burgonyát, leszűrjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, majd felkockázzuk. Ezután a lila hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforraljuk a bort, hozzáadjuk a hagymát és néhány percig főzzük.
  2. Habosra keverjük a majonézt a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük egy csipet cukorral és dúsítsuk az olajjal. Végül üsszeforgatjuk az öntetet a főtt burgonyával és a borban főtt hagymával. Szobahőmérsékleten 1 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss