Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Majonézes burgonyasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 5 db burgonya
  • 3 fej lila hagyma
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 10 ek majonéz
  • 200 g tejföl
  • 1 tk mustár
  • frissen őrölt bors
  • kristálycukor
  • 1 tk olaj
  • 1/2 csokor snidling

Elkészítés

    1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd egy lábosba feltesszük főzni annyi vízzel, amennyi ellepi, aztán hozzáadunk 1 teáskanál sót. Miután puhára főztük a burgonyát, leszűrjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, majd felkockázzuk. Ezután a lila hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforraljuk a bort, hozzáadjuk a hagymát és néhány percig főzzük.
    2. Habosra keverjük a majonézt a tejföllel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük egy csipet cukorral és dúsítsuk az olajjal. Végül üsszeforgatjuk az öntetet a főtt burgonyával és a borban főtt hagymával. Szobahőmérsékleten 1 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Apróra vágott snidlinggel tálaljuk.

     

    HIDEG TEJSZÍNES BURGONYASALÁTA 

    ZÖLDSÉGES BURGONYASALÁTA MAJONÉZZEL 

    SERPENYŐS BURGONYASALÁTA KOLBÁSSZAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin