Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Klasszikus máglyarakás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Klasszikus máglyarakás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 81
  • Elküldve: 42

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt kifli (papírforma szerint zsemlével kellene csinálni, de ez jobb)
  • 2-3 nagyobb alma
  • 4 tojás
  • 24 dkg kristálycukor (8 evőkanál)
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • csipet fahéj
  • pici rum
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés:

1. Az almákat megtisztítva (meghámozva és a közepét is kiszúrva) félbevágjuk, majd felszeleteljük.

2. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk fahéjas porcukorral az almákat (pirítjuk, nem pároljuk, nem kompót készül).

3. Fogunk egy nagy szűrőt és egy akkora lábast, amibe nem esik bele, de oldala sem látszik ki. Felkarikázzuk kb. 1-2 cm-es darabokra a kifliket, belehelyezzük a szűrőbe. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd a kiflire öntjük úgy, hogy lehetőség szerint mindenhol érje. Megismételhetjük a forrázást, ha nem érte mindenhol.

4. A tojásokat szétválasztjuk, és a cukor felével a tojássárgáját felverjük, belekeverjük a citrom héját, majd a forrázott kifliszeletekhez adjuk. Óvatosan összekeverjük.

5. Keresünk egy magas peremű tepsit, kikenjük jó vastagon vajjal, majd megszórjuk a sütési felületen zsemlemorzsával. A kifliket egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy ne terítse be az egész tepsit hanem kb. a felét-harmadát. (A máglyarakás magasabb desszert, nem pite.) Erre helyezzük a pirított almaszeleteket (az eredeti recept szerint két réteg kifli közé kell, de szerintem így jobb, gyorsabb, és az íz ugyanaz).

6. A lekvárt egy kisebb edénykében alaposan kikevergetjük, majd eloszlatjuk az almaszeletkéken. A tetejét meglocsoljuk rummal (csak egyhén).

7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, lassan sütve (nem kell letakarni) 25-30 percig sütjük.

8. Közben a cukor másik felével legalább 15 percig verjük a tojásfehérjét, betonkeményre.

9. Amikor átsült a máglyarakásunk, kivesszük a sütőből, és habkártyával egyenletesen rákenjük jó vastagon az összes habot.

10. Visszahelyezzük a sütőbe, és nagyon figyelve halványbarnára sütjük a habot a tetején. (Figyelni kell, mert hamar megég!)

11. Amikor elkészült, kivesszük, és szép kockákat vágunk ki belőle, tányérra helyezzük. Figyeljünk, mert a hab törik.

Megjegyzés:

A lekvárra darált diót is szórhatunk.

A receptet és a fotót Robull küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



robull receptjeiből:
Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával
Bográcsos csülökpörkölt galuskával
Szilveszteri meglepetés szaloncukor
Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében
Málnás-ribizlis tejberizs torta
Karaj java házi tárkonyecetes tormával és vajas pirítóssal
Nyúl erdei gombás cannellonival
Sajtos csirkemellsaláta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 3. robull
    2013. február 3. (vasárnap) 05:45
    Igazán nincs mit.
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünk véget ért, itt láthatjátok a beküldött finomságokat.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Lecsós karajszelet párolt rizzsel Lecsós karajszelet párolt rizzsel
Szilvalekváros és sajtos kelt kifli Szilvalekváros és sajtos kelt kifli
Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával
Medvehagyma főzelék zöldségesen Medvehagyma főzelék zöldségesen
Bográcsos körömpörkölt füstölt hússal Bográcsos körömpörkölt füstölt hússal
Mustáros-sajtos hal párolt rizzsel és zöldségekkel Mustáros-sajtos hal párolt rizzsel és zöldségekkel
Omlós túrós kifli Omlós túrós kifli
Csirkemell csőben sült karfiollal Csirkemell csőben sült karfiollal
Meggyes-zselés kocka Meggyes-zselés kocka
Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124501_pezsgo_110.jpg Diéta partikirálynőknek: fogyókúra pezsgővel! 

Nem kell lemondanod a bulikról csak azért mert fogyókúrázni akarsz. Megoldás: a pezsgődiéta! 

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124488_sor_mi_tobb_110.jpg Sör mi több: új szezont nyit a Sörszövetség

Egybekelt a sör és a modern magyar gasztronómia. A páratlan páros a Magyar Sörgyártók Szövetsége májusi szezonnyitó eseményén…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124493_elso_1000_nap_110.jpg Sokkoló! Az elhízás 15 évvel is megrövidítheti az életünket

Az egyik legsúlyosabb népbetegség hazánkban az elhízás, amely számos további betegség okozója lehet. Egy felmérés szerint a kóros…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124500_csokipohar_diy_fb.jpg Csokipohár 10 perc alatt - videó!

Eb, aki a poharát meg nem eszi - mondhatnánk Mátyás király után szabadon kedves vendégeinknek, akiknek a vaníliafagylaltot - vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124491_FiniMiniCsirkesonka_3D_110.jpg Uzsonnakedvenc a legkisebbeknek

Tavasztól, a már népszerű Fini Mini pulykapárizsi a gyermekek kezeinek méretéhez igazított, megújult formában és a csemegepultban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124498_ibolyas_muffin_110.jpg 3 mennyei citromos sütemény

Régi adósságomat törlesztem, hiszen idestova egy hónap telt el a legutóbbi bejegyzés óta. Ez a három hét talán életem eddigi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124484_surites_110.jpg Így sűrítsd az ételt! - 4 tuti tipp

Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124486_eves_terhesseg_alatt_110.jpg Nem kell kettő helyett! Így étkezz, ha gyereket vársz

A várandós nőknek a fogantatás pillanatától kezdve különös figyelmet kell fordítaniuk életmódjukra, táplálkozásukra. Adunk néhány…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept