Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Klasszikus máglyarakás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Klasszikus máglyarakás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 77
  • Elküldve: 41

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt kifli (papírforma szerint zsemlével kellene csinálni, de ez jobb)
  • 2-3 nagyobb alma
  • 4 tojás
  • 24 dkg kristálycukor (8 evőkanál)
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • csipet fahéj
  • pici rum
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés:

1. Az almákat megtisztítva (meghámozva és a közepét is kiszúrva) félbevágjuk, majd felszeleteljük.

2. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk fahéjas porcukorral az almákat (pirítjuk, nem pároljuk, nem kompót készül).

3. Fogunk egy nagy szűrőt és egy akkora lábast, amibe nem esik bele, de oldala sem látszik ki. Felkarikázzuk kb. 1-2 cm-es darabokra a kifliket, belehelyezzük a szűrőbe. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd a kiflire öntjük úgy, hogy lehetőség szerint mindenhol érje. Megismételhetjük a forrázást, ha nem érte mindenhol.

4. A tojásokat szétválasztjuk, és a cukor felével a tojássárgáját felverjük, belekeverjük a citrom héját, majd a forrázott kifliszeletekhez adjuk. Óvatosan összekeverjük.

5. Keresünk egy magas peremű tepsit, kikenjük jó vastagon vajjal, majd megszórjuk a sütési felületen zsemlemorzsával. A kifliket egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy ne terítse be az egész tepsit hanem kb. a felét-harmadát. (A máglyarakás magasabb desszert, nem pite.) Erre helyezzük a pirított almaszeleteket (az eredeti recept szerint két réteg kifli közé kell, de szerintem így jobb, gyorsabb, és az íz ugyanaz).

6. A lekvárt egy kisebb edénykében alaposan kikevergetjük, majd eloszlatjuk az almaszeletkéken. A tetejét meglocsoljuk rummal (csak egyhén).

7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, lassan sütve (nem kell letakarni) 25-30 percig sütjük.

8. Közben a cukor másik felével legalább 15 percig verjük a tojásfehérjét, betonkeményre.

9. Amikor átsült a máglyarakásunk, kivesszük a sütőből, és habkártyával egyenletesen rákenjük jó vastagon az összes habot.

10. Visszahelyezzük a sütőbe, és nagyon figyelve halványbarnára sütjük a habot a tetején. (Figyelni kell, mert hamar megég!)

11. Amikor elkészült, kivesszük, és szép kockákat vágunk ki belőle, tányérra helyezzük. Figyeljünk, mert a hab törik.

Megjegyzés:

A lekvárra darált diót is szórhatunk.

A receptet és a fotót Robull küldte. Köszönjük!

robull receptjeiből:
Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával
Bográcsos csülökpörkölt galuskával
Szilveszteri meglepetés szaloncukor
Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében
Málnás-ribizlis tejberizs torta
Karaj java házi tárkonyecetes tormával és vajas pirítóssal
Nyúl erdei gombás cannellonival
Sajtos csirkemellsaláta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 3. robull
    2013. február 3. (vasárnap) 05:45
    Igazán nincs mit.
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Édesköményes-zöldséges csirke Édesköményes-zöldséges csirke
Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral
Almás pite, ahogy Ráhel készíti Almás pite, ahogy Ráhel készíti
Gesztenyés galuskák Gesztenyés galuskák
Kukorica-főzelék sertéspörkölttel Kukorica-főzelék sertéspörkölttel
Tökmaglisztes sós sütemény Tökmaglisztes sós sütemény
Vegán kókuszgolyó Vegán kókuszgolyó
Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény) Non plus ultra (karácsonyi aprósütemény)
Fűszeres sült karfiol Fűszeres sült karfiol
Rakott karfiol II. Rakott karfiol II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123315_kremleves-110.jpg Ünnepi krémlevesek

A karácsonyi menü összeállításakor a legnehezebb az ideális leves kiválasztása. A rohanós hétköznapokkal ellentétben az ünnepi…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept