Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Klasszikus máglyarakás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Klasszikus máglyarakás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 81
  • Elküldve: 42

Hozzávalók:

  • 6 db szikkadt kifli (papírforma szerint zsemlével kellene csinálni, de ez jobb)
  • 2-3 nagyobb alma
  • 4 tojás
  • 24 dkg kristálycukor (8 evőkanál)
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • csipet fahéj
  • pici rum
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés:

1. Az almákat megtisztítva (meghámozva és a közepét is kiszúrva) félbevágjuk, majd felszeleteljük.

2. Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk fahéjas porcukorral az almákat (pirítjuk, nem pároljuk, nem kompót készül).

3. Fogunk egy nagy szűrőt és egy akkora lábast, amibe nem esik bele, de oldala sem látszik ki. Felkarikázzuk kb. 1-2 cm-es darabokra a kifliket, belehelyezzük a szűrőbe. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, majd a kiflire öntjük úgy, hogy lehetőség szerint mindenhol érje. Megismételhetjük a forrázást, ha nem érte mindenhol.

4. A tojásokat szétválasztjuk, és a cukor felével a tojássárgáját felverjük, belekeverjük a citrom héját, majd a forrázott kifliszeletekhez adjuk. Óvatosan összekeverjük.

5. Keresünk egy magas peremű tepsit, kikenjük jó vastagon vajjal, majd megszórjuk a sütési felületen zsemlemorzsával. A kifliket egyenletesen belenyomkodjuk úgy, hogy ne terítse be az egész tepsit hanem kb. a felét-harmadát. (A máglyarakás magasabb desszert, nem pite.) Erre helyezzük a pirított almaszeleteket (az eredeti recept szerint két réteg kifli közé kell, de szerintem így jobb, gyorsabb, és az íz ugyanaz).

6. A lekvárt egy kisebb edénykében alaposan kikevergetjük, majd eloszlatjuk az almaszeletkéken. A tetejét meglocsoljuk rummal (csak egyhén).

7. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, lassan sütve (nem kell letakarni) 25-30 percig sütjük.

8. Közben a cukor másik felével legalább 15 percig verjük a tojásfehérjét, betonkeményre.

9. Amikor átsült a máglyarakásunk, kivesszük a sütőből, és habkártyával egyenletesen rákenjük jó vastagon az összes habot.

10. Visszahelyezzük a sütőbe, és nagyon figyelve halványbarnára sütjük a habot a tetején. (Figyelni kell, mert hamar megég!)

11. Amikor elkészült, kivesszük, és szép kockákat vágunk ki belőle, tányérra helyezzük. Figyeljünk, mert a hab törik.

Megjegyzés:

A lekvárra darált diót is szórhatunk.

A receptet és a fotót Robull küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



robull receptjeiből:
Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával
Bográcsos csülökpörkölt galuskával
Szilveszteri meglepetés szaloncukor
Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében
Málnás-ribizlis tejberizs torta
Karaj java házi tárkonyecetes tormával és vajas pirítóssal
Nyúl erdei gombás cannellonival
Sajtos csirkemellsaláta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 3. robull
    2013. február 3. (vasárnap) 05:45
    Igazán nincs mit.
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
A tökéletes olajos paprika A tökéletes olajos paprika
Morzsolt szilvás süti Morzsolt szilvás süti
Halfalatkák nyárson Halfalatkák nyárson
Póréhagymás burgonyatál camembert-rel Póréhagymás burgonyatál camembert-rel
Körtetorta karamellel és dióval Körtetorta karamellel és dióval
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Édes-savanyú szűzpecsenye Édes-savanyú szűzpecsenye
Mustáros-fokhagymás sertéssült Mustáros-fokhagymás sertéssült
Grillzöldségek babmártással Grillzöldségek babmártással
Dinnyesörbet Dinnyesörbet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125407_teszta_.jpg Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125405_tojas_1110.jpg Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással

A nyári szabadságban nem csak az a csodálatos, hogy sokáig alhatunk, hanem az azt követő hosszan elnyúló, már-már korai ebédnek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125375_krumplidieta_.jpg Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Íme a krumplidiéta

Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Két hete induló, három részes sorozatunkban könnyen betartható…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept