Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lekváros linzer

Hozzávalók

  • A tésztához :
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk só
  • 25 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltéshez:
  • 30-40 dkg sárgabarack lekvár
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A hideg margarint közepes kockákra vágjuk, a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. A morzsát a kétféle cukorral, a tojással, a tejföllel, és a citromhéjjal összegyúrjuk. Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától, könnyen kezelhetővé válik.Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
    2. A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 centi átmérőjű kiszúróval kiszagatjuk. A tésztakorongok felének a közepét egy kis - 2 centis- pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kisszaggatjuk.
    3. A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben (180 fok; légkeveréses sütőben 165 fok) nagyjából 15 percig sütjük. Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük, és kiszúrt, porcukorral behintett korongokat ráillesztjük.

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

    OMLÓS LINZERKARIKA ÉS MENNYEI CSOKIS PEREC: KARÁCSONYI APRÓSÜTIK - PALEÓSAN! >>> 

Megjegyzés

Elkészítési idő : kb . 1 óra 20 perc Kb. 30 db Egy darab : 195 kcal

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin