Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus korhelyleves

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. klasszikus korhelyleves hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat. Levesszük a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük az apróra vágott savanyú káposztát.
  2. Visszatesszük a tűzre, aztán néhány percig pirítjuk. Ezután felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.
  3. A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst felaprítjuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük, és behabarjuk vele a levest. Felforraljuk, és így főzzük pár percig. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus korhelyleves!

Ezek is érdekelhetnek

Friss