Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus kolbászos káposztaleves egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g savanyú káposzta
  • 1-2 db szárazkolbász (puhább)
  • 2-3 ek olaj
  • 1-3 szem borókabogyó
  • 200 ml sör
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor kapor

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. A savanyú káposztát szűrőbe téve átöblítjük, a kolbászt pedig fekarikázzuk.
    2. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a káposztát meg a kolbászkarikákat is, aztán az egészet néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a borókabogyót is, majd felöntjük sörrel, 700 ml vízzel, és jól átkeverjük.
    3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aztán felforraljuk, és fedő alatt, közepes lángon körülbelül 45 perc alatt készre főzzük a levest. Végül a felaprított kaporral tálaljuk.

    PARADICSOMOS KÁPOSZTALEVES >>> 

    RÓKAGOMBÁS KÁPOSZTALEVES >>> 

    TEJFÖLÖS KÁPOSZTALEVES >>> 

Megjegyzés

A receptet Fanny konyhája biztosította nekünk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin