Klasszikus kocsonya

Hozzávalók

  • 80 dkg füstölt tarja
  • 3 db sertésköröm (összevágott, nem füstölt)
  • 50 dkg sertésbőr (tisztított nyers nem füstölt)
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 szem fekete bors
  • víz
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    1. A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforrt, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról.
    2. Mikor a kocsonya készre főtt, akkor néhány kocka papírtörlőt tépünk és rátesszük a kocsonya lé tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, ennyi idő elég arra, hogy a papírtörlő magába szívja a zsír réteget. A papírtörlőt ezután óvatosan levesszük a kocsonya tetejéről. Szükség szerint ez a lépés megismételhető.
    3. Ezután a húsokat tányérokba szétosztjuk és felöntjük a szűrt kocsonya lével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.

Megjegyzés

Hagyományos ünnepi fogás: a füstölt hús pikáns ízt kölcsönöz a hagyományos kocsonyának.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin