Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus kocsonya füstölt hússal

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db füstölt köröm
  • 1 db füstölt csülök
  • 1 db nyers csülök
  • 50 dkg nyers bőr
  • 40 dkg füstölt sonka
  • szemes bors
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 szál zöldség (elhagyható)
  • 4 szál répa (elhagyható)
  • 1 db krumpli (elhagyható)

Elkészítés

    1. A hús alapanyagot feldaraboljuk és előző este beáztatjuk, majd másnap megtisztítjuk a bőrét és még fél órán át langyos vízben áztatjuk.
    2. Egy nagy fazékba (kb 10 literes) beletesszük a húsokat és felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Amikor felforrt, a habját leszedjük és fűszerezzük szemes borsssal, illetve őrölt borssal. Beletesszük a vöröshagymát (a héjjától megtiszítva egészben), a fokhagymát, a megtisztított zöldséget, répát, krumplit.
    3. A kocsonyát forrástól számítva 3 órán át főzzük, majd egy merőkanállal egy tányérba szedünk belőlele és hűtőbe tesszük. Ha megalszik, akkor tálalhatjuk, ha nem, akkor tovább főzzük még 30-60 percen át.
    4. Tálaláskor a húsokat tányérokba pakoljuk, majd rászűrjük a kocsonyalevet.

    KLASSZIKUS KOCSONYA >>> 

     

Megjegyzés

A krumpli, a répa és a zöldség is elhagyható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin