A tojásokat szétválasztjuk, a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük. A 3 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd elkeverjük. A kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, és kis adagokban szitálva a tojásos keverékhez adjuk. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük, és apránként hozzákeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába.
A tepsi alját (oldalát nem!) olajjal kikenjük, kilisztezzük, majd beletöltjük a masszát, éseligazítjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 165 fokon további 10-15 percig sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni.
Egy lábasba tejet öntünk, és elkeverjük benne a tojások sárgáját és a lisztet, majd feltesszük főni, és állandóan keverve, sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Ha kihűlt a piskóta, vastagon megkenjük baracklekvárral.
Lefőzzük a presszókávét, amit egy kis flakon rumaromával és vaníliás cukorral ízesítünk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzon el. Majd szépen sorban, a lekvárral megkent piskótára fektetjük. Az elkészült krémet rákenjük a tetejére, elsimítjuk.
Gőz fölött felverjük a tojások fehérjét a porcukorral, egy csipet sóval, és, ha jó kemény, rákenjük a krém tetejére és megszórjuk tortadarával. Ha kész, feltétlenül hűtsük 2-3 órát, hogy kellően megdermedjen a krém, és jól összeérjenek az ízek.