Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus képviselőfánk

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 1 kávéskanál finom szemű só
  • 20 dkg búzafinomliszt
  • 5 db tojás
  • A krémhez:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tejszínhabhoz:
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    1. A vizet a margarinnal és a sóval összekeverjük,majdközepes lángon felforraljuk. Ha már elolvadt a margarin, és forr a víz, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevervejük, amígel nem válik az edény falától.
    2. A tésztát kivesszük a lábasból egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
    3. A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretűhalmokatnyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (de ne túl közel egymáshoz, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok).
    4. A légkeveréses sütőt 200fokra előmelegítjük, és kb. 15 perc alatt (megnő és a külseje megkérgesedik) megsütjük, majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 15-20 percigsütjük. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    5. Elkészítjük a vaníliakrémet: a tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral. Lisztet és 1 dl hideg tejet keverünk hozzá. Külön felforralunk 4 dl tejet a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a megmaradt porcukorral. A lisztes-tejes sárgájához hozzáöntjük a forró tejet, kevergetve besűrítjük, de nem forraljuk. Hozzáforgatjuk a fehérjéből vert habot.
    6. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínhabot.
    7. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínből, és rátesszük a tésztakalapokat. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    KÉPVISELŐFÁNK NAGYON HABOSAN >>> 

    TEJSZÍNHABOS KÉPVISELŐFÁNK >>> 

    CHAI LATTE KÉPVISELŐFÁNK >>> 

Megjegyzés

A képviselőfánk tésztáját nagyon könnyű elkészíteni! Az alapanyagok összetételéből látszik hogy pénztárca kímélő sütemény amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek.

pallagi18
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin